Book your stay

Camping site in France with Dutch owner

Life is good in Burgundy on Aux Rives du Soleil, a wonderful camping site in France with a Dutch owner.

Camping site in France with Dutch owner

A French Burgundian lifestle with a Dutch twist, that is what you will find at camping site Aux Rives du Soleil. Celebrating your holiday here feels like coming home. The camping site has a friendly vibe and the region is genuinely beautiful. At arrival, you are greeted immediately by the owners, Parcival and Rina. Camping site Aux Rives du Soleil is close to the Autoroute du Soleil, making it a perfect place for an overnight stay. The camping site is easily and quickly accessible without detour.

Camping site France Dutch owner

Excellent facilities

The camping site is home to a brand-new spacious sanitation building. This building offers all the sanitary facilities you could want. You can also have a delicious meal in the special and ambient restaurant Bouilloux. This restaurant has been serving since 1648! The historic atmosphere is still very tangible. The camping site in Macon with a Dutch owner also has a great outdoor swimming pool and a wading pool. This is a great place to cool down whenever the warm French sun shows up. There is also a fun and beautiful animal grounds, where the children can have fun for hours. 

Camping site in France with Dutch owner

Camping in Frankrijk met Nederlandse eigenaar

Een Franse Bourgondische levensstijl met een Nederlandse invalshoek. Dat vind je terug op camping Aux Rives du Soleil. Vakantie vieren voelt hier als thuiskomen. Er heerst een gemoedelijke sfeer en de omgeving is werkelijk waar prachtig. Je wordt bij aankomst direct vriendelijk ontvangen door de beheerders Stefaan en Anneke. Camping Aux Rives du Soleil ligt vlakbij de Autoroute du Soleil, de camping wordt daarom ook wel gezien als de ideale overnachtingsplek. De camping is zonder omrijden makkelijk en snel te bereiken.

camping frankrijk met nederlandse eigenaar

"Al jaren onze doorreiscamping op weg naar huis. Netjes, schoon en bovenal vriendelijke Nederlands sprekende eigenaar en personeel." - Corine

Vakantie in Frankrijk met Nederlandse eigenaar boeken

Camping aan de Saone met uitstekende voorzieningen 

Op de camping bevindt zich een gloednieuw ruim sanitairgebouw. Je vindt hier alle sanitaire voorzieningen die je je kunt wensen. Daarnaast kun je heerlijk eten in het bijzondere en sfeervolle restaurant Bouilloux. Dit restaurant wordt al aangedaan sinds 1648! De sfeer van toen is nog steeds goed voelbaar. Daarnaast heeft de camping in Macon met een Nederlandse eigenaar een mooi buitenzwembad en een peuterbad. Het is heerlijk om hier verkoeling in te zoeken wanneer het Franse warme zonnetje zich laat zien. Ook leuk is de mooie dierenweide waar kinderen zich uren kunnen vermaken. 

Nederlands animatieteam op de camping

De camping heeft niet alleen Nederlandse eigenaren; ook het animatieteam is Nederlands. Dat betekent dat jouw kinderen gerust mee kunnen doen aan het animatieprogramma zonder dat ze bang hoeven te zijn dat ze de taal niet spreken of het niet begrijpen. Dat is natuurlijk wel zo leuk op een camping in Frankrijk met Nederlandse eigenaar!

Camping in de buurt van Lyon

Tevens is de camping zeer gunstig gelegen vanaf Lyon. Dat betekent dat je een heel leuk uitstapje naar deze stad kunt maken en 's avonds gewoon weer terug kan gaan naar de camping. Lyon staat bekend om zijn delicatessen en gezelligheid. Dit zie je bijvoorbeeld terug in de bouchons, kleine Lyonése eettentjes. Of in de locale bieren die er gebrouwen worden. Want het hoeft in Frankrijk niet alleen om wijn te gaan. Beleef Lyon vanaf onze camping in Frankrijk mét de leukste Nederlandse eigenaar.

Vergeet ook Dijon niet

Ook de Franse stad Dijon ligt op korte afstand van de camping. Dijon heeft verschillende bezienswaardigheden waar je tijdens jouw vakantie zeker langs moet gaan. Bijvoorbeeld het paleis van de Hertogen van Bourgondië. Dit prachtige paleis doet tevens dienst als museum. Ook kun je in Dijon verschillende mooie kerken en kathedralen bezoeken.

Camping Frankrijk met Nederlandse eigenaar boeken

Nederlandse camping Frankrijk met geweldige omgeving

De meeste Nederlanders die jaarlijks onze camping in Frankrijk komen bezoeken genieten zowel van de faciliteiten op de campings, als de bijzonder authentieke omgeving. Met schitterende dorpen, eeuwenoude chateaus en typische Franse marktjes in de buurt is onze Nederlandse camping in Frankrijk een geweldige plek voor zowel de rustzoeker als de actieve vakantieganger.

Bezoek Bourg-en-Bresse

Vanaf onze camping in Frankrijk met Nederlandse eigenaar sta je ook binen de kortste keren in Bourg-en-Bresse. De stad staat vol met bezienswaardigheden en kent ontelbaar veel plaatsen die je niet wilt missen. Bijvoorbeeld het Koninklijk Klooster van Brou. Dit klooster is prachtig. Het stamt uit de 16e eeuw en heeft een zeer rijke geschiedenis. In hetzelfde rijtje staat ook de Kathedraal van Bourg-en-Bresse. Ook hier kun je jouw ogen uitkijken. En dit is dan ook absoluut een aanrader om te bezoeken.

Ontdek de omgeving

Musea in Bourg-en-Bresse

Ook kent Bourg-en-Bresse verschillende musea die je vanaf onze camping in Frankrijk met Nederlandse eigenaar kunt bezoeken. Bezoek bijvoorbeeld het Mechanografisch Museum. Hier worden honderden typemachines, rekenmachines en andere apparaten tentoongesteld. Of bezoek het Museum Apothicairerie, een apothekersmuseum. Hier ontdek je alles over de geschiedenis van de apothekerie.

Bezoek ook Dijon

Vanaf onze camping in Frankrijk met Nederlandse eigenaar kun je ook gemakkelijk naar Dijon reizen. Op ongeveer 1,5 uur vanaf de camping kom je terecht in de stad van de mosterd. In Dijon kun je leuke musea bezoeken, heerlijk eten en gezellig shoppen. Een echte aanrader is een bezoek aan het Musée des Beaux-Arts, dat gevestigd is in het paleis van de hertogen van Bourgondië. Dit museum richt zich op oude en nieuwe kunst, en heeft ook verschillende archeologische bezienswaardigheden. Het is een van de grootste musea van Frankrijk, dus je kunt hier gemakkelijk een hele dag zoet zijn. 

Leuke dorpen in de regio

Naast mooie steden als Lyon, Macon, Dijon en Bourg-en-Bresse kun je in de regio ook verschillende mooie steden bezoeken. Bijvoorbeeld het mooie abdijdorpje Cluny. De Abdij van Cluny heeft een hele lange geschiedenis. Hij is rond het jaar 900 gebouwd, en was destijds de machtigste benedictijnerabdij van het Westen. Je kunt deze abdij bezoeken, maar ook prachtig bekijken vanaf de Tour des Fromages, een uitkijkpunt in het dorp van waaruit je een mooie overzicht over de stad krijgt.

Een ander mooi dorpje in de buurt van onze camping met Nederlandse eigenaar is Digoin. Dit is een rustig dorpje dat wordt doorkruist door een kanaal. Het is oud en ideaal voor een mooie wandeling. De omgeving van onze camping in Frankrijk met Nederlandse eigenaar is geweldig!

Vergeet daarnaast de Rots van Salutré niet te beklimmen. Aan unieke ervaringen geen gebrek op onze camping in aan de Saone.

camping in frankrijk nederlandse eigenaar

Boek nu jouw plek

Wil je niets missen van onze camping in Frankrijk met Nederlandse eigenaar? Dat snappen wij heel goed! Reserveer daarom nu jouw plekje op onze camping en kom genieten van een welverdiende vakantie. Reserveer een mooie kampeerplaats of een luxe huuraccommodatie en ontdek waarom de Bourgogne de mooiste regio van Frankrijk is.